A Fonogram-díjas zenekar ezúttal az előítéletek pusztító hatásáról, a kommentek fájó nyilairól és az elfogadás fontosságáról készített egy dalt, amihez a klipet az Ezüst Medve-díjas színésznő, Kizlinger Lilla rendezte.

„A dal alapgondolata, a pók-metafora már évek óta motoszkált a fejemben. Akkoriban több alkalommal is nekiültünk megírni a szöveghez passzoló zenét, de valahogy sosem voltunk elégedettek vele, ezért pár évig a fiókban porosodott. A szöveg mondanivalója, az elfogadásra való felhívás viszont ezen idő alatt sajnos semmit sem veszített aktualitásából, sőt, ha elkezdesz kommenteket olvasni Facebookon újra és újra rádöbbensz a helyzetre. Őszintén szólva néhány ilyen komment annyira megfogott, hogy úgy döntöttem beleírom a dalba. Például az „Ádám és Éva, nem Ádám és Béla" dolgot. Ez volt az, ami erőt adott nekünk ahhoz, hogy befejezzük a trekk írását” − meséli a dal születése kapcsán a zenekar énekese, Fekete Giorgio.

Olvastad már? „Ha 30 év múlva is ilyen jó barátok vagyunk, az már bőven siker”

A Pókhoz − az idei Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve-díjas − Kizlinger Lilla rendezésében készített videóklipet a zenekar, amelyben a tagok egy társasjáték szereplőiként elevenedtek meg.