Újabb öt esztendőn át Horváth Zsolt jelenlegi igazgató vezetheti a pécsi Pannon Filharmonikusok Zenekart (PFZ).

Horváth Zsolt 2003 óta, megszakítások nélkül tölti be az igazgatói posztot a zenekar élén, s jelenlegi – öt évre szóló – megbízatása június 30-án járt volna le. A januárban meghirdetett vezetői pályázatra egyedüliként jelentkezett.     

Horváth Zsoltot az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a veszélyhelyzet ideje alatt gyakorló polgármester, Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) nevezte ki újabb öt évre, miután a közgyűlést helyettesítő online konzultáción a képviselők többsége is támogatta pályázatát.     

A pécsi közgyűlés – tavaly ősszel megalakult – javaslattevő és döntéseket támogató szerveként működő művészeti tanács szintén támogatta a kinevezést, vezetője, Ágoston Zoltán szerint Horváth Zsolttal biztosítható a zenekar töretlen fejlődése.     

A Bécsi Zeneakadémián és a Pécsi Tudományegyetemen végzett trombitaművész–közgazdász kinevezésével kapcsolatban a kommünikében idézték Bognár Szilvia kulturális területért felelős pécsi alpolgármestert is, aki úgy vélekedett: az igazgató munkájának köszönhetően a PFZ mára országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő zenei együttessé vált.     

Felhívta a figyelmet arra, hogy az igazgató eddigi munkája során számos innovatív elképzelést valósított meg, elindította a zenekar közönségnevelő programját, tudatosan megtervezett marketing- és kommunikációs tevékenységet folytatott, valamint sokrétű partnerkapcsolati hálót épített ki szakmai, gazdasági, oktatási, illetve egyházi partnerekkel egyaránt.     

Horváth Zsolt pályázatában a számos területet felölelő szakmai tervei, a szakmai utánpótlás nevelése, az online térben való erőteljesebb jelenlét, a partnerkapcsolatok megőrzése és fejlesztése innovatív és előremutató választ kínálnak a jövő kihívásaira, így továbbra is sikeresen folytatódhat a Pannon Filharmonikusok márkaépítése.