Az Ünnep Szabó T. Anna verse, amely Kovács Zoltán megzenésítésében hallható Bognár Szilvia új lemezén. Az alkotók az új klipben az Igazgyöngy Alapítványtól kapott gyerekrajzokat válogatták a zene alá.

Bognár Szilvia gyerekműsora, a Titoktok az elmúlt években a családok kedvence lett, bejárta az ország szinte minden szegletét, fesztiválját, és most, az ünnepekre lemezen is megjelent a Fonó gondozásában. Az albumon az elmúlt évek munkájának, élményeinek esszenciája hallható.

„Az Ünnep című vers mellett a lemez címét, a Titoktok szót is Szabó T. Annának köszönhetem. A lemezen emellett velünk van szövegeivel – népi dallamokkal karöltve – Nemes Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Vörös István és Lázár Ervin is” – mondta Bognár Szilvia a lemezről.

A kliphez választott illusztrációkat így indokolta: „Régóta figyelem az alapítvány munkáját, és rendkívül szimpatikus, ahogy és amiért dolgoznak. Örülök, hogy ilyen módon az általuk képviselt ügy mellé tudok állni. Úgy érzem, ezek a rajzok csodálatosak a zenénk és Anna szövege mellé.”

A lemez közreműködői: Bognár Szilvia (ének), Mester Dániel (szopránszaxofon), Födő Sándor (zongora, ütőhangszerek), Hámori Máté (gitár), Kovács Zoltán (nagybőgő, vokál).

Fotó: Falus Kriszta