Az Essence című kislemezeteknek a spanyol közszolgálati rádióban volt a premierje, azóta számos ország frekvenciája vette át. Milyen érzés a hazai piacról egy ekkora térképre kerülni?
Évek óta folyamatosan igyekszünk minél több helyen megmutatni magunkat külföldön, legyen szó koncertekről vagy megjelenésekről, és szerencsére egyre jobb eredményekkel büszkélkedhetünk. Korábbi dalainkat is játszotta több, komoly európai rádió, köztük például BBC Radio 1, de szerencsére azt a tendenciát látjuk, hogy egyre több felület kíváncsi ránk. Legújabb dalunk, az Essence két komoly angol blogon debütált, és számos pozitív kritikát kapott nemzetközi oldalakon is. Az Essence rádiós fogadtatása az eddigi legjobb volt, hiszen Németország egyik legnagyobb rádiója a legmagasabb rotációban játssza a dalt, de olyan nagyobb amerikai adókon is elhangzik, mint a KEXP, vagy a KCRW.

A nyár egyik legfontosabb fellépése a barcelonai Primaverán történt. Mit tapasztaltatok a nemzetközi piacról?
Hatalmas élmény volt a Primaverán játszani, igazi álom vált valóra, annak ellenére, hogy nem könnyű helytállni a nemzetközi piacon. Szerencsére több koncertmegkeresést is kaptunk a barcelonai fellépéseknek köszönhetően, valamint sync és külföldi képviselet terén is több szálon tárgyalunk.

Mi a következő lépés? Van előre tervezett nemzetközi stratégia?
2020 tavaszán szeretnénk kiadni a második lemezünket, amelyet több single előz meg, és nemzetközi lemezbemutató kísér majd. Idén nyáron és ősszel még játszunk többek között Angliában, Olaszországban, Szlovéniában, Belgiumban, Romániában, Csehországban, Szlovákiában. A lemez előtt pedig szeretnénk tovább építeni a külföldi partnereinket, akik segíteni tudnak abban, hogy minél több emberhez jusson el a zenénk.

A HOTS keretrendszere szerintetek mennyiben tudja segíteni a nemzetközi pálya iránt érdeklődő hazai produkciókat? Érdemes nyitni az európai zenei piac felé?
Mióta elindult a HOTS, nagyon komoly mértékben nőtt a hazai zenekarok nemzetközi jelenléte, rengeteg jó magyar zenekar van, és úgy látom, hogy egyre jobb eredményeket érnek el külföldön. Azoknak a bandáknak, akiknek nem magyarul születnek a dalaik, nem is nagyon van más választása, minthogy megpróbáljanak az országon kivül érvényesülni és máshol is bázist építeni.

A képek forrása a Facebook.