A Filharmónia Magyarország Mesélő muzsika bérlete kellemes vasárnap délelőtti kikapcsolódást és rengeteg élményt kínál az egész családnak. Az Erkel Színház varázslatos színpadán grandiózus szimfonikus zenekarok és jobbnál jobb karmesterek várják, hogy elvarázsolhassák a közönséget. Lakner Tamás fantasztikus stílusérzékkel moderálja a játékos elemek segítségével a gyerekek nyelvére átfordított komolyzenei produkciókat. A koncertek célcsoportja alapvetően a 6-14 éves korosztály, de az egész családnak is ajánlott; akár az egészen kicsi, 2-3 éves gyermekek számára is izgalmas találkozás ez a komolyzenével.


duna_szimfonikus_zenekar_600x400.png
A Duna Szimfonikus Zenekar és Balog József a Mesélő muzsika koncertjén, 2017Fotó: Felvégi Andrea

A március 4-én megrendezendő Szimfonikus kalandok című évadzáró koncerten a Magyar Állami Operaház Zenekarának segítségével megismerkedhetünk a hangszerekkel, kiderül, hogy milyen hangszercsaládok alkotják a szimfonikus zenekart, milyen viszonyban vannak egymással a zenei instrumentumok. Milyen sorrendben foglalnak helyet a vonósok? Vajon a fuvola fa- vagy rézfúvós hangszer? Nehéz-e a cintányér? Hogyan kommunikál egymással a karmester és a zenekar? Hány próba alatt lehet színpadra állítani egy zeneművet? Miért hívják szimfonikusnak a zenekart? Mikor alakultak ki a nagyzenekarok? Vajon hogyan szólalna meg egy dallam, ha bizonyos szólamokat felcserélnénk? Miért használ pálcát a karmester? Miért hívják szimfonikusnak a zenekart? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapnak a zenés kalandra áhítozók.


miskolci_szimfonikus_zenekar_600x400.png
A Miskolci Szimfonikus Zenekar a Mesélő muzsika koncertjén, 2017Fotó: Felvégi Andrea

A hangverseny házigazdája Lakner Tamás. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Oberfrank Péter vezényli.

 

Jegyár: 2500 forint

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (Budapest, Páva u. 10-12., + 36 1 302 4961), a www.jegymester.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

Részletek: https://goo.gl/BCkttt

Facebook: https://goo.gl/sSFsF5